Ajanvaraus fysioterapia Ajanvaraus ryhmäliikunta  Palvelemme: Ma - To 8 - 18.00  pe 8-16.00  Kuntosali: Joka päivä 5-22

  

Neurologista kuntoutusta Fysiokemin kattavissa puitteissa – ”Paikallisuus on ehdottomasti valttikorttimme”

Paikallinen Fysiokemi tarjoaa monipuolisia fysioterapiapalveluita Kemin ydinkeskustassa - yksi näistä ollen neurologinen kuntoutus.

Neurologinen kuntoutus voi kestää vuosia, kymmeniä tai jopa eliniän. Neurologinen asiakas on pääasiassa henkilö, jolla on ollut syntymästä asti neurologinen sairaus tai on saanut sen myöhemmin elämänsä aikana esimerkiksi tapaturmassa.

Fanni Vilmi ja Katja Enkenberg, Fysiokemin ammattitaitoiset fysioterapeutit, ovat hoitaneet neurologisia asiakkaita jo vuosien ajan. Kuntoutus lähtee liikkeelle etupäässä kuntoutujan tavoitteista, joiden pohjalta fysioterapeutti luo suunnitelman ja kehittää sen ympärille harjoitteet.

– Fysiokemi Kemin keskustassa tarjoaa mahtavat puitteet erilaisille kuntoutusharjoitteille. Täällä on hyvät tilat, paljon välineistöä sekä asiakkaalla vara valita terapeuttien välillä. Laaja-alainen osaamisrepertuaari on asiakkaan etu, sillä saman katon alta löytyvät niin jalka- kuin lymfaterapeutitkin. Voimme kysyä aina apua kaverilta, kertoo Vilmi avarassa salissa, jossa neurologisten kuntoutujien harjoitteita voidaan myös suorittaa.

– Paikallisuus on ehdottomasti myös vahvuus. Fysiokemi työllistää paikallisia fysioterapeutteja sekä liikunnanohjaajia. Neurologiset potilaamme pääsevät näin tuttujen kasvojen kanssa toimimaan, toteaa Enkenberg hymyillen.

Yksilöllinen suunnitelma

Fysiokemillä käyneistä neurologisista potilaista suurin osa on nuoria ja aikuisia. Fysioterapeutit tapaavat kerran, kaksi tai kolmekin kertaa viikossa asiakkaan kanssa tunnin tai puolentoista tunnin ajan.

Aluksi fysioterapeutti suunnittelee asiakkaalle harjoitteet kuntoutussuunnitelman pohjalta, mitkä voivat olla kuivaterapiaa, allasterapiaa tai molempia. Harjoitteet voivat tapahtua Fysiokemin tiloissa, asiakkaan kotona tai muissa paikoissa.

– Jos asiakkaalla on esimerkiksi ongelmia tasapainon kanssa kotona liikkuessaan, pyrimme tekemään harjoitteita, jotka parantaisivat tasapainoa. Jos asiakkaan tavoite on taas kävelyn parantaminen, voimme tehdä tasapainoharjoittelua ja lihasvoiman kasvattamisessa teemme salitreeniä, avaa Vilmi esimerkkiharjoituksia.

Kelan kuntoutussuunnitelmaan liittyy myös eri liikuntamuotojen kokeilu, tarkoittaen käytännössä sitä, että kuntoutuja voi ehdottaa liikuntalajia, jota haluaa testata. Tällöin myös terapeutti lähtee kuntoutujan mukaan nähdäkseen, miten laji sujuu ja auttamaan tarpeiden mukaan.

– Yksi asiakkaistani käy esimerkiksi ratsastusterapiassa. Hevosesta tuleva lämpö ja liike rentouttaa, lisäten samalla myös hänen hyvinvointiaan, toteaa Enkenberg hymyillen.

Molemmat fysioterapeutit nauttivat työssään erityisesti ihmiskontakteista ja auttamisesta. Jokainen päivä on fysioterapeutilla erilainen ja haasteet eivät lopu hetkessä.

– On hienoa päästä kehittämään ja keksimään harjoitteita, sekä miettimään mikä olisi paras vaihtoehto jokaiselle yksilölle, summaavat Enkenberg ja Vilmi.

– Alan monipuolisuus on suuri rikkaus.

Fysioterapeutti ja lymfaterapeutti syksystä lähtien oleva Katja Enkenberg ja fysioterapeutti Fanni Vilmi hoitavat enimmäkseen neurologisia asiakkaita työssään."Fysiokemi tarjoaa mahtavat puitteet erilaisille kuntoutusharjoitteille”.

Facebook Instagram

 

Tervetuloa tutut ja uudet asiakkaat

FysioKemi on nyt osa kuntoutus- ja hoivapalveluita tarjoavaa valtakunnallista Tutorista.

Tutut asiantuntijat palvelevat sinua edelleen Valtakatu 21–23:ssa. Kaikki palvelumme ajanvaraustietoineen löydät Tutoriksen sivuilta.

Selain ohjautuu hetken päästä automaattisesti Tutoriksen sivuille.

Tutoriksen Kemin toimipisteeseen