Ajanvaraus fysioterapia Ajanvaraus ryhmäliikunta  Palvelemme: Ma - To 8 - 18.00  pe 8-16.00  Kuntosali: Joka päivä 5-22

  

Kuntosaliharjoittelua esteettömästi - "Täällä pystyn treenaamaan ilman apua"
 

Fysiokemin vakioasiakas Seppo Lämsä on pyörätuolikäyttäjänä mielissään, että pääsee harrastamaan liikuntaa esteettömässä kuntosalissa, Kemin ydinkeskustassa.

Seppo Lämsä oli nuori mies, vasta 22-vuotias, kun hän loukkaantui vakavasti. Siitä lähtien mies on kulkenut erilaisissa kuntoutuksissa ja ollut mukana aktiivisesti vammaisurheilussa.

– Olen tavannut vuosien varrella monenlaisia fysioterapeutteja ja saanut hyvää palvelua. Viimeiset 12 vuotta olen kuitenkin viihtynyt hyvin Fysiokemissä. Henkilökunta on loistavaa nuorta porukkaa, jotka ovat alansa ammattilaisia, toteaa Lämsä.

Mies käy Fysiokemissä kaksi kertaa viikossa, jolloin hän suorittaa erilaisia kuntosaliharjoitteita yhdessä fysioterapeutin kanssa ja käy erilaisissa hoidoissa. 68-vuotiaalle Lämsälle on ollut ehdottoman tärkeää pitää fyysistä kuntoaan yllä.

– Olen harrastanut urheilua vasta 50 vuotta. On hienoa päästä kuntosalille harjoittelemaan vielä, naurahtaa Lämsä.

Esteetön kuntosali

Kemin keskustassa sijaitsevan Fysiokemin asiakaskuntaan kuuluu useita Kela- ja vakuutusasiakkaita, joille on määrätty tietty määrä kuntoutuspalveluita vuodelle. Lämsän kohdalla luku on 100 fysioterapiakertaa per vuosi.

– Itse olen vakuutusasiakas ja vakuutukseni korvaa kuntoutukseni lääkärin suositusten mukaan. Kelan piirissä henkilöiden kuntoutus loppuu jo 65 ikävuoteen, mikä on hieman harmillista. Tässä iässä kuntoutustahan juuri tarvitaan, toteaa Lämsä.

Mies on ollut mukana myös testaamassa Fysiokemin tilojen esteettömyyttä, kun omistaja Heidi Kaprio suunnitteli tilojen vaihtoa.

– Kun tähän tätä paikkaa haaveiltiin, pyysi omistaja Heidi minua tulla testaamaan paikan. Huomasimme esimerkiksi, että alakertaan olisi hyvä asentaa kello, jos henkilö tarvitsee apua hissin kanssa. Ripeä henkilökunta tulee tällöin alas auttamaan, jos ei itse pääse. Tulevaisuudessa voisi miettiä jopa automaattiovia, miettii Lämsä, jolla itselläänkin on toiminnassa vain yksi käsi, mikä tekee kulkemisesta joskus hankalaa.

– Kuntosalin puoli on suunniteltu jo alkujaan niin, että pyörätuolilaiset pääsevät kaikkiin laitteisiin. Pystyn treenaamaan täällä ilman apua, mikä on todella hienoa, lisää Lämsä.

Monipuolisia harjoitteita

Lämsä saapuu kuntosalille yleensä lämmittelemään ennen fysioterapian alkua. Tällä kertaa tunnin tulee pitämään fysioterapeutti Sari Kaketti.

– Teemme alkuun Sepon harjoitukset salin puolella ja tämän jälkeen hoidon, joka voi olla esimerkiksi liikehoitoa, käsittelyä tai hierontaa, joskus myös sähköhoitoa. Eli monenlaisia vaihtoehtoja löytyy, listaa Kaketti.

– Tärkeintä, että liikuntakyky pysyy niin kauan yllä, kuin ihmisen halu pysyä mukana ihmiskunnan asioissa. Välillä tuon vähän karkkia kiitokseksi henkilökunnalle, kun he jaksavat meitä niin reippaasti päivästä toimeen, huikkaa Lämsä hymyillen.

Kaketti näkee työssään rikkautena, että jokainen asiakas on erilainen.

– Teemme jokaisen kanssa heille henkilökohtaisesti suunnitellut treenit ja hoidot. Tykkään olla ihmisten kanssa tekemissä ja Fysiokemi tuntuu kuin toiselta kodilta. Kyllä ne karkitkin auttaa jaksamaan, naurahtaa Kaketti perään.

"Fysiokemin henkilökunta on loistavaa nuorta porukkaa, jotka ovat alansa ammattilaisia", huikkaa Seppo Lämsä, joka käy kaksi kertaa viikossa fysioterapiassa.

Facebook Instagram

 

Tervetuloa tutut ja uudet asiakkaat

FysioKemi on nyt osa kuntoutus- ja hoivapalveluita tarjoavaa valtakunnallista Tutorista.

Tutut asiantuntijat palvelevat sinua edelleen Valtakatu 21–23:ssa. Kaikki palvelumme ajanvaraustietoineen löydät Tutoriksen sivuilta.

Selain ohjautuu hetken päästä automaattisesti Tutoriksen sivuille.

Tutoriksen Kemin toimipisteeseen