Ajanvaraus fysioterapia Ajanvaraus ryhmäliikunta  Palvelemme: Ma - To 8 - 18.00  pe 8-16.00  Kuntosali: Joka päivä 5-22

  

Hannaliisa ei neuvo laihduttamaan – hän neuvoo syömään hyvin
 

Jos vatsamakkara istuu tiukassa treenauksesta huolimatta, vastaus voi löytyä ruokalautaselta. Fysiokemin ravintoneuvoja Hannaliisa Barsk kertoo suoraan, mikä ruokavaliossa mättää. Se tuo tuloksia..

Tyypillisin asiakas Fysiokemin ravintoneuvojan vastaanotolla on ihminen, joka on jo jonkin aikaa kuntoillut, mutta ei tunnu saavan muutoksia aikaiseksi. Moni haaveilee pienemmästä vyötärönympäryksestä ja kevyemmästä elopainosta, mutta Hannaliisa Barsk ei neuvo laihduttamaan. Hän neuvoo syömään hyvin.

– Tärkeintä on se, että ihminen voi hyvin ja tuntee olonsa energiseksi. Painonpudotus on mukava sivutuote, mutta ei useinkaan pääasia, Barsk painottaa.

Barskin mukaan on yleinen harhaluulo, että huonosti voivat ihmiset söisivät liikaa. Usein syynä ei ole ylensyönti, vaan syödyn ruuan laatu. Moni laihduttaja voi jopa syödä aivan liian vähän. Jatkuva energiavaje elimistössä saa aikaan sen, että jossain vaiheessa se suorastaan huutaa polttoainetta. Silloin tulee sorruttua helppoihin herkkuihin ja kierre on valmis.

Saadakseen selville asiakkaan ruokatottumukset, Barsk pyytää ensin häntä kirjaamaan ylös viikon ajan kaiken mitä pistää suuhunsa.

– Listan perusteella käymme yhdessä asiakkaan kanssa läpi ruokatottumusten puutteet ja korjausehdotukset. Aika usein joudun itse asiassa neuvomaan lisäämään ruuan määrää.

Barskin mukaan moni hämmästyy siitä, kuinka paljon voi syödä, jos ruoka on laadukasta. Asiakas saattaa ensin nikotella ruuan lisäystä vastaan, mutta Barsk pyytää kokeilemaan. Tärkeintä on vähentää huonoja kaloreita ja lisätä hyviä.

– Olen nähnyt monen hämmästyvän positiivisesti kun ruokavalio on saatu kuntoon. Vartalo muokkautuu kun rasvaa poistuu ja lihasta tulee tilalle. Parasta on se, kun ihmisen unenlaatu paranee, energiataso nousee ja kunto kasvaa.

Pitkään muodissa ollutta gluteenitonta ruokavaliota Barsk ei välttämättä suosittele jokaiselle elämäntapamuutoksesta haaveilevalle, mutta mikäli asiakas voi huonosti ruokailun jälkeen tai sairastaa autoimmuunisairautta, gluteenin poisjättäminen voi kannattaa.

– Nykyään melkein kaikelle ruualle löytyy myös gluteeniton vaihtoehto, joten siinä mielessä kokeilu on helppoa.

Kauppaan Barsk antaa hyvän vinkin ihan jokaiselle:

– Mitä lyhyempi tuoteseloste, sen puhtaampi tuote. Kun jaksaa 2-3 viikkoa noudattaa uutta ruokavaliota vähän sinnillä, sen jälkeen tapa muuttuu helpommin pysyväksi, Barsk lupaa.

 

Ravintoneuvoja Hannaliisa Barsk saa aikaan ihmeitä ruokatottumuksia muuttamalla.

 

Facebook Instagram

 

Tervetuloa tutut ja uudet asiakkaat

FysioKemi on nyt osa kuntoutus- ja hoivapalveluita tarjoavaa valtakunnallista Tutorista.

Tutut asiantuntijat palvelevat sinua edelleen Valtakatu 21–23:ssa. Kaikki palvelumme ajanvaraustietoineen löydät Tutoriksen sivuilta.

Selain ohjautuu hetken päästä automaattisesti Tutoriksen sivuille.

Tutoriksen Kemin toimipisteeseen