Ajanvaraus fysioterapia Ajanvaraus ryhmäliikunta  Palvelemme: Ma - To 8 - 18.00  pe 8-16.00  Kuntosali: Joka päivä 5-22

  

 

Fascial Manipulation - Faskiamanipulaatio

Nimensä mukaisesti faskiamanipulaatiossa keskitytään faskiaan, kehon kalvorakenteeseen – ja nimenomaan sekä pinnalliseen että syvään faskiaan. Viime vuosien aikana on tieteellisesti selvitetty, että 30% lihassoluista kiinnittyy faskiaan ja loput 70% jänteen kautta luuhun. Tämä tarkoittaa, että kolmasosa lihaksen tuottamasta voimasta välittyy faskian kautta, mikä tekee siitä merkittävän rakenteen ihmisen toiminnalle ja liikkumiselle.

Toinen, ehkä vieläkin tärkeämpi havainto on tutkimustyössä ollut faskiasta havaittujen reseptorien määrä. Liikettä ja asentoa aistivia soluja on faskiassa huomattavasti enemmän kuin lihaksissa, jänteissä tai nivelsiteissä. Tästä seuraa, että faskialla on merkittävä rooli liikkeen kontrollissa, ja että se on mukana kaikissa liikkeissä, riippumatta siitä tekeekö faskian alla oleva lihas työtä vai ei.

Faskiamanipulaatio perustuu faskian toiminnan normalisointiin seuraamalla faskiapisteiden muodostamia linjoja. Osa hoidettavista pisteistä voi olla melko kaukanakin varsinaisesta kipualueesta.

Katso/varaa tästä vapaita aikoja fysioterapeuteillemme.

 

 

 

 

 

Facebook Instagram

 

Tervetuloa tutut ja uudet asiakkaat

FysioKemi on nyt osa kuntoutus- ja hoivapalveluita tarjoavaa valtakunnallista Tutorista.

Tutut asiantuntijat palvelevat sinua edelleen Valtakatu 21–23:ssa. Kaikki palvelumme ajanvaraustietoineen löydät Tutoriksen sivuilta.

Selain ohjautuu hetken päästä automaattisesti Tutoriksen sivuille.

Tutoriksen Kemin toimipisteeseen