Ajanvaraus fysioterapia Ajanvaraus ryhmäliikunta  Palvelemme: Ma - To 8 - 18.00  pe 8-16.00  Kuntosali: Joka päivä 5-22

  

Essin tahdissa kuntoillen

Kemissä sijaitseva Fysiokemi tarjoaa vuoden alusta lähtien workshopeja, jotka ovat Essi Åmanin käsialaa. Ensimmäinen workshop käsittelee kuntosaliharjoittelun alkeita.

Essi Åman näyttää rauhallisesti asiakkaan vierellä, miltä oikeanlainen liikerata näyttää kuntosalin pystypunnerruslaitteella. Hän ohjaa kannustaen ja seuraa, että liike tuntuu oikeissa paikoissa. ”Vielä jaksaa, jaksaa”, kuuluu kannustavat huudahdukset, kun loppurutistuksia viedään.

Nuori 18-vuotias Åman on Kemistä lähtöisin ja opiskellut Fysiokemillä oppisopimuksella liikuntaneuvojaksi jo parin vuoden ajan. Valmistuminen häämöttää keväällä 2018.

– Työnkuvaani kuuluu Fysiokemillä ryhmäliikuntaohjaaminen, kuntosaliohjaaminen sekä toimistossa työskentely.

Kaikkien näiden työtehtävien lisäksi kohta valmistuva liikunnanohjaava on päässyt suunnittelemaan vuoden alkuun viisi erilaista workshopia, joita ei ole koskaan aikaisemmin pidetty Fysiokemin historiassa.

– Ensimmäinen workshop on kuntosaliharjoittelun alkeet, toisena pidetään pakaratreeni, kolmannessa käydään läpi, kuinka saadaan tehoa treeniin alkulämmittelyllä, neljäs keskittyy liikkuvuusharjoitteluun ja viides on selkäklinikka eli käydään läpi selän hyvinvointia edistäviä harjoitteita, Åman avaa suunnittelemiensa workshoppien teemoja.

Ensimmäiset workshopit pyörähtävät käyntiin tammikuun lopussa ja sijoittuvat lauantai- aamupäiviin. Kestoltaan ne ovat keskimäärin 2,5 tuntia.

– Järjestämme alussa yhden workshopin per aihe, mutta jos ihmiset pitävät niistä, niin miksei järjestettäisi niitä lisää jatkossakin, Åman huikkaa hymyillen.

Kuntosaliharjoittelun alkeet

Ensimmäinen workshop on kuntosaliharjoittelun alkeet, jossa käydään läpi kuntosalilaitteiden lisäksi vapaapainoilla tehtäviä perusliikkeitä sekä niiden tekniikkaa ja lihasten aktivointia.

– Käymme yhdessä läpi, mitä ja miksi treenataan sekä kuinka monta toistoa ja sarjaa harjoitukseen kuuluun. Mietitään myös mitä treenillä halutaan tavoitella ja millaisella harjoituksella on mahdollista päästä haluttuun tavoitteeseen.

Åman painottaakin, että workshopeissa ei lähdetä heti treenaamaan hiki hatussa, vaan käydään läpi myös teoriaa käytännön puolen lisäksi.

– En vain sano, että tee näin, vaan kerron syyt miksi niin tehdään. Tavoitteena on, että jokainen osallistuja ymmärtää, miten ja miksi hän suorittaa kyseisen liikkeen ja missä sen pitäisi tuntua.

Åman myös muistuttaa, että workshop on tarkoitettu aloittelijoille, mutta miksei myös hieman pidemmän aikaa treenaaville, joilla on oma treenausmalli hukassa.

– Aloitetaan tosi simppeleistä asioista, mutta etenemme loppua kohden haastavimpiin liikkeisiin ja sarjoihin. Joka tasoiselle löytyy varmasti jotain uutta.

Kuntosalin koon vuoksi voi osallistujia ottaa enintään 20 hengen kokoisen porukan. Muihin workshoppeihin on mahdollista ottaa hieman laajempi osallistujamäärä, sillä ne tehdään suuremmassa liikuntasalissa.

Kohta valmistuva liikunnanneuvoja ymmärtää myös sen, että joskus lähteminen voi olla se suurin haaste.

– Kun saa noustua sohvalta ja lähdettyä treeniin, niin varmasti tulee parempi mieli. Täällä otetaan kaikki lämpimästi vastaan.

 

Essi Åmanille workshop tuntuu omimmalta jutulta. ”On mahtavaa, kun saa näyttää omaa osaamistaan. Pidän ohjaamisesta ja opettamisesta.”

 

Fysiokemin workshopit

  • Alkavat tammikuun loppupuolella 20.1.2018
  • Fysiokemin asiakkaille hinta on 15€ ja muille 20€
  • Ilmoittautuminen toimistossa, sähköpostitse tai soittamalla
  • Treeniin mukaan vaatteet, joissa on hyvä liikkua sekä tukevat kengät, joissa puhtaat pohjat

 

Facebook Instagram