Ajanvaraus fysioterapia Ajanvaraus ryhmäliikunta  Palvelemme: Ma - To 8 - 18.00  pe 8-16.00  Kuntosali: Joka päivä 5-22

  

20-vuotias ei kaavoihinsa kangistu – Fysiokemiä kehitetään aikaa seuraten ja asiakkaita kuunnellen

 

Vuonna 1998 perustetussa Fysiokemissä panostetaan toiminnan jatkuvaan kehittämiseen laadusta tinkimättä.

Vuosi 2002 oli Heidi Kapriolle muutosten aikaa. Torniolaislähtöinen sairaanhoitaja ja fysioterapeutti sai puhelun, jossa hänet kutsuttiin töihin kotiseudulleen Fysiokemiin.

– Paluuni jälkeen yksi asia johti toiseen ja vuonna 2004 aloitin Fysiokemin toisena yrittäjänä. 2008 otin vetovastuun kokonaan itselleni ja muutimme nykyisiin Valtakadun tiloihimme niiden täydellisen remontin jälkeen, Kaprio muistelee.

Henkilökunnan pysyvyys yrityksessä on ollut loistava. Se kertoo hyvästä yhteishengestä sekä takaa tehokkaan ja läheisen jatkumon joskus pitkillekin hoitosuhteille.

– Lämmin ilmapiirimme syntyy ihmisistämme, Kaprio kiteyttää.

Kaprion aloittaessa Fysiokemissä vuonna 2002 työntekijöitä oli kaksi nykyisen 12 vakituisen ja viiden osa-aikaisen sijaan. Jatkuva toiminnan kehittäminen ja asiakkailta saatu arvostus näkyvät.

Laadun ja ihmislähtöisyyden yhteispeliä

Läpi historian Kapriolle tärkeää on ollut palveluiden laatu ja yksilöllisyys. Yksityisenä toimijana kunkin asiakkaan tarpeet on helppo huomioida.

– Lisäksi olemme Meri-Lapin ainoa kuntokeskus, jossa lähete- ja maksusitoumusasiakas voi saada liikuntapalvelut maksutta käyttöönsä, Kaprio muistuttaa.

Laaja henkilökunta on iso etu. Etenkin pitkissä hoitosuhteissa asiakas voi hyötyä vaihtaessaan välillä hoitajaa, joista Fysiokemissä on valinnanvaraa.

Palvelujen laadun takaamiseksi Kaprio panostaa koko henkilöstön jatkuvaan kouluttautumiseen. Myös hallinnolliset asiat kuten uusi tietosuojalaki vaativat ajan hermolla olemista.

– Koulutukset maksavat itsensä aina takaisin, hän summaa.

Maltti ja määrätietoisuus menestyksekkään kasvun takana

Kaprio kertoo kasvattaneensa yritystään tavoitteellisesti, mutta järki päässä. Hoitohenkilökunnan määrä on kasvanut ja vuonna 2012 aloitetun ryhmäliikunnan tarjonta on laajentunut jatkuvasti.

– Aina on tiimissä tilaa uusille huipputyypeille, Kaprio vinkkaa kiinnostuneille.

Hän toivoo saavansa kouluttaa pian toisenkin motivoituneen nuoren erityis- ja ryhmäliikunnanohjaajaksi sekä kuntosaliohjaajaksi oppisopimuksella.

Viimeisimpänä aluevaltauksena Fysiokemi avasi Simon toimipisteensä tammikuussa 2018.

– Tarjoamme monipuolista fysioterapiaa kolmena päivänä viikossa entisen Simon Fysioterapian tiloissa. Asiakkaiden käytössä on samat edut kuin Kemissäkin, fysioterapeutti Jukka Salmela kertoo.

Paikallisten ei tarvitse enää matkustaa Kemiin asti, mutta molempiakin toimipisteitä voi halutessa käyttää.

Yhteisöllisyys yrittäjän tukena

Yrittäjyytensä kantavaksi voimaksi Kaprio mainitsee ensiluokkaisen henkilökunnan lisäksi asiakkaat ja laaja-alaisen verkostoitumisen.

– Kuuntelen asiakkaiden toiveita ja höpöttelemme yhdessä niitä näitä. Risut ja ruusut haluan kasvotusten, hän muistuttaa.

Yrittäjäkollegoilta saatu vertaistuki on ensiarvoisen tärkeää. Asioiden pohtiminen yhdessä kehittää omaa toimintaa.

Ennen kuin Kaprio lähtee toteuttamaan ensi vuoden visioitaan, hän muistuttaa vielä ajankohtaisesta aiheesta. Fysiokemistä voi ostaa pukinkonttiin lahjakortin, jonka saaja voi lunastaa haluamiaan palveluita.

– Liike on lääke, ja meille siitä on helppoa tulla nauttimaan ja innostumaan eri muodoissaan, Kaprio tiivistää.

"Jalkaudun mielelläni kertomaan palveluistamme esimerkiksi työpaikoille tai luennoille", Fysiokemin yrittäjä Heidi Kaprio muistuttaa.

 

 

Facebook Instagram

 

Tervetuloa tutut ja uudet asiakkaat

FysioKemi on nyt osa kuntoutus- ja hoivapalveluita tarjoavaa valtakunnallista Tutorista.

Tutut asiantuntijat palvelevat sinua edelleen Valtakatu 21–23:ssa. Kaikki palvelumme ajanvaraustietoineen löydät Tutoriksen sivuilta.

Selain ohjautuu hetken päästä automaattisesti Tutoriksen sivuille.

Tutoriksen Kemin toimipisteeseen